Τοποθεσία

Η Μάνη εκτείνεται στο μεσαίο ακρωτήριο της νοτίου Πελοποννήσου και βρίσκεται μεταξύ του Λακωνικού και του Μεσσηνιακού κόλπου.

Διαθέτει τους 98 από τους 118 παραδοσιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου και χαρακτηρίζεται για τις πυργοπολιτείες της, τα πολυάριθμα βυζαντινά και μεταβυζαντινά εκκλησάκια της, το άγριο πέτρινο τοπίο, τα αρχαία μυστηριακά κατάλοιπα, τα απόκρημνα βράχια, τον άνεμο και την πέτρα, αλλά και το φως, τις φραγκοσυκιές, τους θαμνότοπους, τις ελιές, τη συγκλονιστική θάλασσα και τις σπηλιές με τα παλαιοανθρωπολογικά και νεολιθικά ευρήματα.

Η περιοχή που ορίζεται από το Οίτυλο και τον Κότρωνα έως και το Ταίναρο, βρίσκεται εσωτερικά του Μεσσηνιακού κόλπου και αποτελεί τη λιγότερο κοσμική πλευρά της Μάνης. Χαρακτηρίζεται από το άγριο τοπίο με τα ψηλά και τραχιά βουνά, τις βραχώδεις και απροσπέλαστες ακτές και ονομάζεται Μέσα Μάνη. Διακρίνεται στην «Προσηλιακή» (ανατολικό τμήμα) και την «Αποσκιαδερή» (δυτικό τμήμα).Το ακρωτήριο Ταίναρο, είναι το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Την άνοιξη το τοπίο γλυκαίνει με ανθισμένα λιβάδια από φλόμους και χαμομήλια, φρεσκοβαμμένους τοίχους και πασχαλιάτικες μυρωδιές, φασκομηλιές και μαργαρίτες. Η οργιώδης βλάστηση με τους γιγάντιους «κλέφτες» μαγεύουν και ταξιδεύουν σε παραμυθένιους κόσμους με νεράιδες και πρίγκηπες τους επισκέπτες.

Το καλοκαίρι το τοπίο στεγνώνει, γίνεται χρυσό και χάλκινο. Μια ταξιδιωτική εμπειρία που πρέπει κανείς να τη ζήσει για να κατανοήσει το μεγαλείο της φύσης στο νότιο αυτό άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σας περιμένουμε!


Ακρωτήριο Ταίναρο

Το Ακρωτήριο Ταίναρο ή Κάβο Ματαπάς είναι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, της βαλκανικής χερσονήσου. Πρόκειται για το ακρωτήριο της μεσαίας νότιας χερσονήσου της Πελοποννήσου μεταξύ του Λακωνικού και του Μεσσηνιακού κόλπου.

Περισσότερα

Γερολιμένας Λακωνίας

Η ονομασία του οικισμού πιθανότατα οφείλεται στην θεώρησή του ως ιερού λιμανιού. Αναφέρεται ως επίνειο των αρχαίων λακωνικών πόλεων Μέσσα και Ιππόλα που βρίσκονταν στα ΒΔ του σημερινού οικισμού[3]. Κατά το παρελθόν αναφερόταν στην τοπική διάλεκτο της Μάνης ως Λιμένας.

Περισσότερα

Αρεόπολη Λακωνίας

Η Αρεόπολη είναι κτισμένη σε υψίπεδο πάνω από το φυσικό και ευρύχωρο λιμένα του, το λεγόμενο Λιμένι, που αποτελεί και το επίνειο αυτής. Η περιοχή της παράγει εκλεκτά ελαιόλαδα, λίγα σιτηρά, και αξιόλογη κτηνοτροφία. Είναι η πατρίδα των Μαυρομιχαλαίων. Στο Λιμένι διασώζεται παλιός πύργος της οικογενειάς τους.

Περισσότερα

Σπήλαια Διρού

Είναι από τα ομορφότερα σπήλαια του κόσμου, με γνωστό μήκος έως τώρα γύρω στα 15 χιλιόμετρα. Η διαδρομή μαγευτική, γίνεται με βάρκα που χωράει γύρω στα 6 άτομα. Περνάει από διάφορες αίθουσες γεμάτες σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε πανέμορφους σχηματισμούς. Ο φωτισμός αναδεικνύει αυτά τα πανέμορφα γλυπτά που δημιούργησε η φύση. Η διαδρομή ενώ ξεκινάει με βάρκα σε μαγευτικά νερά , σε κάποιο σημεία 100 μέτρα βάθος, τελειώνει με μια μικρή χερσαία διαδρομή.

Περισσότερα

Πόρτο Κάγιο

Το Πόρτο Κάγιο είναι παραθαλάσσιο χωριό του Δήμου της Ανατολικής Μάνης στο ανατολικό τμήμα της Χερσονήσου της Μάνης στην Ελλάδα. Βρίσκεται επί ενός μικρού κολπίσκου στον Λακωνικό Κόλπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριών μιλίων στα βόρεια του Κάβου Ματαπά, το νοτιότερο άκρο της Χερσονήσου της Μάνης, καθώς και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Περισσότερα

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες ;

για τη διοργάνωση οποιουδήποτε σημαντικού γεγονότος με υπηρεσίες μοναδικής ποιότητας;